Παιδικά νοσήματα

Παιδικά νοσήματα

 

Το ιατρείο είναι στην υπηρεσία κάθε παιδιού με αναπνευστικά προβλήματα. Με βαθιά γνώση των ιδιαιτεροτήτων και της συνεχούς, λόγω της ανάπτυξης, μεταβολής της αναπνευστικής λειτουργίας των βρεφών, των παιδιών και των εφήβων.

Διακρίνεται από τη σημαντική γνώση της αιτιολογίας και της παθογένειας όλων των οξέων και χρόνιων παθήσεων του αναπνευστικού των βρεφών, παιδιών και εφήβων.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης και ερμηνείας δοκιμασιών αναπνευστικής λειτουργίας σε παιδιά, καθώς επίσης και η δυνατότητα παροχής εξειδικευμένων θεραπευτικών μεθόδων για την αντιμετώπιση παιδιατρικών αναπνευστικών παθήσεων.

 

Υπηρεσίες

Στο ιατρείο διενεργούνται δοκιμασίες ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας του παιδιού.

Μέσα από τις δοκιμασίες ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας, επιτυγχάνεται η διαγνωστική προσέγγιση των παιδιών με αναπνευστικό πρόβλημα, καθώς και η εξατομικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση των αναπνευστικών παθήσεων.

Οι συχνές ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού κυρίως στα παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν είναι και δεν εξελίσσονται απαραίτητα σε άσθμα.

Ο οικογενειακός παιδίατρος σε συνεργασία με τον ειδικό πρέπει να διαγνώσει εγκαίρως την ύπαρξη και το είδος της πάθησης ώστε να μην υπάρξει υπερδιάγνωση και κατά συνέπεια κατάχρηση φαρμάκων, ούτε όμως να διαφύγει η διάγνωσή του, με αποτέλεσμα τη μη διάγνωση της νόσου και την εμφάνιση των επιπλοκών της.

Παράλληλα, πραγματοποιείται η παρακολούθηση παιδιών με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα και παροχή συμβουλευτικής βοήθειας προς τον οικογενειακό παιδίατρο.

 

Ασθένειες

Στο ιατρείο αντιμετωπίζονται καθημερινά ποικίλα πνευμονολογικά νοσήματα κι αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα η ιατρός να διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση που χρειάζεται για να ανταπεξέρχεται αποτελεσματικά στα περιστατικά που προκύπτουν.

Στόχος είναι η άμεση διάγνωση, με σκοπό την ομαλή επανένταξη του ασθενούς παιδιού. Κάθε πάθηση ή πρόβλημα του αναπνευστικού συστήματος, αντιμετωπίζεται και παρακολουθείται από την ιατρό η οποία και φροντίζει για την καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών της.

Ορισμένες από τις πιο συνήθεις ασθένειες που αντιμετωπίζονται στο ιατρείο, είναι:

  • Βρογχίτιδα και πνευμονία
  • Παιδικό άσθμα

 

H ιατρός διαθέτει πλούσια εμπειρία στην αντιμετώπιση ασθενών με τραχειοστομία και μηχανική υποστήριξη αναπνοής στο σπίτι.

Παιδιά με αδιάγνωστα ή σοβαρά χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού εισάγονται στο Παιδοπνευμονολογικό τμήμα, όπου γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις, ή υποβάλλονται σε κατάλληλη θεραπευτική αγωγή με στόχο την ταχύτερη ανάρρωσή τους.

Το Παιδοπνευμονολογικό τμήμα συνεργάζεται άμεσα και με τα υπόλοιπα τμήματα της Παιδιατρικής κλινικής για την καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενειών και τη διερεύνηση ποικίλων νοσημάτων του θώρακα.

 

Η ιατρός παρέχει εξατομικευμένη προσέγγιση στη διάγνωση και θεραπεία της πάθησης αυτής, με προσήλωση στις αρχές της Ιατρικής.

 

Καλέστε τώρα για ραντεβού στο 6944173279

Call Now Button